based on these data

The Lobby at the Berkley

Award Winner - Honoree Interior Design Magazine NYCXDESIGN Awards 2017 - Residential Lobby / Amenity Space

The award winning lobby spaces of The Berkley, a new 95 unit residential building in the heart of Williamsburg designed by Meshberg Group, were conceived as warm, contemplative spaces for residents and visitors alike. Inspired in part by the installations of the artist James Turrell, who works with light and space to create meditative experiences through spatial perceptions, the design concept brings together intersecting facets of materials and light.

Hard polished concrete floors reflective of the neighborhood’s industrial past contrast warm planes of undulating maple wood edged in blackened steel. In-direct light emanates from between the panels forming converging patterns and subtle transitions. Geometric walls painted in a subtle gradient punctuate the minimal aesthetic with an intimate and inviting glow.

An angled custom steel reception desk with a blackened finish anchors the main lobby space with textured warmth. While in the seating areas geometric forms beckon – circular lounge chairs, slatted benches, and gem like glass coffee tables – from atop soothing blue hued gradient rugs.

No one element or motif is “the centerpiece” or “coup de grace” within the lobby’s interiors. The spaces are the statement, and they were designed to reflect their inhabitants. Bold, welcoming, and threaded by shifting planes of light, the lobby spaces at the Berkley celebrate the ever-changing neighborhood of Williamsburg, Brooklyn.